Foto: Scion DTU

DTU-spinouts kæmper om en halv million

Monday 19 Dec 16

Læs mere om de tre DTU-spinouts

Bifrost Communications
Godt, stabilt og hurtigt internet står højt på de fleste moderne menneskers ønskeliste. Bifrost Communications vil være næste generation af “Fiber-to-the-Home Solutions”. Efterspørgslen på båndbredde er eksponentielt stigende, men det er omkostningerne til at tilføre data med højere hastighed også. Bifrost Communications vil bane vej for flere optiske kanaler i fiber-to-the-home-systemer. Teknologien er baseret på mange års forskning på DTU Fotonik. Bag Bifrost Communications står bl.a. tidligere adjunkt på DTU Fotonik Jesper Bevensee Jensen.

Senserna
Hvordan ved du, hvad temperaturen er, når du opvarmer mad og drikke i en mikrobølgeovn? Det ved du ikke vel? Og det kan være et problem, hvis du eksempelvis skal lune en flaske babymælk. Det problem har Senserna en løsning på. De introducerer nemlig verdens første temperatursensor til mikroovne. Bag Senserna står Kristian Lindberg-Poulsen, der er ph.d.-studerende ved DTU Elektro og Henrik Schneider, der også er PhD fra DTU Elektro.

Shape Robotics

Robotterne kommer, og du skal skabe dem. Behovet for programmører er stigende, og læren om robotteknologi er på vej på skoleskemaet. Derfor tilbyder Shape Robotics produktet Fable, der er et modulært robotsystem, som gør det nemt og sjovt for alle at bygge deres egne robotter. Bag Shape Robotics står bl.a. lektor David Johan Christensen og ph.d. Moises Pacheco fra Center for Playware på DTU Elektro.

Tre DTU-spinouts er blandt de seks finalister i Danish Tech Challenge. Til januar dyster de om Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Til at begynde med var de 20. Så blev de 12. Nu er der seks tilbage. Tre af dem udspringer fra DTU: Bifrost Communications, Senserna og Shape Robotics.

De sidste fire måneder har virksomhederne kæmpet i Industriens Fonds og Scion DTU’s udviklingsforløb Danish Tech Challenge (DTC) for hardware-virksomheder. Et udviklingsforløb, hvor startup-virksomheder har adgang til både sparring med rådgivere og mentorer og adgang til prototypeværksted og investorer.

Torsdag den 12. januar overrækker kronprins Frederik Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kr. til vinderen af Danish Tech Challenge 2016.

”Førstepræmien betyder meget for de nystartede virksomheder. Langt de fleste iværksættere er pressede på økonomien, så derfor er 500.000 kr. en stor hjælp. Men det er vores fornemmelse, at den værdi, som vinderen får i form af styrket netværk, tonsvis af sparring, rådgivning og værdifuld medieomtale, er langt større,” siger Jakob Svagin, der er projektleder på Scion DTU.

Find den perfekte anvendelse
Han mener, at årets felt af virksomheder er kendetegnet ved tre ting. De har en stærk teknologi. De har en god dialog med kunderne, hvilket beviser, at produktet kan sælges. Og så har de et stærkt team, som kan drive projektet videre mod målet.

”De tidligere DTU-spinouts, som vi har haft med i DTC, er ikke nået lige så langt i deres udvikling som dem fra i år. Det tager tid at opbygge et hardware-firma, og selvom alle har arbejdet hårdt, så er de tre finalister nået længere med at bevise deres marked og bygge deres team,” siger Jakob Svagin.

”Med et DTU-spinout står man ofte i den situation, at man har en unik teknologi, som man skal finde den perfekte anvendelse for. Nogle gange går det hurtigt, andre gange kræver det mange forsøg, før man finder den rigtige version af produktet og den kundegruppe, som står og mangler netop den løsning.”

For yderligere oplysninger kontakt Jakob Svagin, projektleder, Scion DTU, jsv@sciondtu.dk. 


News and filters

Get updated on news that match your filter.
http://www.aut.elektro.dtu.dk/news/nyhed?id=6A3C8972-2270-486B-B8BD-83D1F5715BC7
26 APRIL 2018